Snelle links:
 • 150jaar.hoek.be

 • klj.hoek.be

 • lg.hoek.be (Landelijke gilde)

 • kvlv.hoek.be

 • lrv.hoek.be

 • bin.hoek.be


 • Beeld > Hoekse namiddag , door de Hoekse Trappers / Altijd in roeren
  Hoekse namiddag
  21-6-2009
  Gezellige namiddag op Hoek

  Op zondag 21 juni was er, ter gelegenheid van 150 jaar parochie St. Pieter , een gezellige "Hoekse namiddag" op Essen-Hoek, waar fiets en boog centraal stonden. Handboogvereniging "Altijd in Roeren" organiseerde samen met wielerclub "De Hoekse Trappers" deze activiteit. Er waren 2 fietstochten uitgestippeld, een van 17 km en een van 34 km, in de mooie omgeving van Essen Hoek. Een 80 fietsers konden genieten van de rustige omgeving en het mooie weer. Op het schoolplein kon je fietsen op speciale fietsen en de kinderen konden ook springen op een springkasteel. De boog stond centraal bij een schiet spel met dieren. Je kon ook genieten van een drankje en een lekkere pannenkoek. Een echte gezellige Hoekse namiddag.
  Ook de twee verenigingen stonden deze dag centraal. De wielerclub is opgericht in 1975 en telt ongeveer 31 leden en fietsen wekelijks, vanuit café Hoek City. Voorzitter Theo van Thillo probeert deze gezellige bende, waarvoor plezier primeert boven uiterste fietsinspanningen, in goede banen te leiden.
  De handboog vereniging is de oudste vereniging van Essen-Hoek, want ze is opgericht in 1870. Eerst werd er geschoten bij van Campen en later bij “de smid”. Daarna vonden ze hun onderkomen bij de "Oude Smidse", maar toen die sloot hadden de schutters geen locatie meer.
  De vereniging telt nog 5 leden en doen allerlei schietingen mee in het gewest Essen. John Vergouwen is al jaren de "Mister President" (voorzitter) van deze club.
  De vereniging bestaat nog steeds en ze hopen ooit nog eens een locatie terug op Hoek te vinden, waar ze weer uit kunnen groeien tot een club met 30- 35 leden net als voorheen.
  Er waren deze middag zelfs vragen of ze niet konden aansluiten bij de vereniging.
  Het was voor de beide verenigingen een geslaagde middag; ze kregen de mensen van Hoek op de fiets en de samenwerking tussen deze verengingen was heel goed. Ook willen ze de school bedanken voor het mogen gebruiken van het speelplein voor deze activiteit.

  M.E.


  Pagina reeds : 4406 keer bezocht

  Gemaakt en gesponsord door Whoosh.be © 2023