Snelle links:
 • 150jaar.hoek.be

 • klj.hoek.be

 • lg.hoek.be (Landelijke gilde)

 • kvlv.hoek.be

 • lrv.hoek.be

 • bin.hoek.be


 • Markt > Verenigingen > Ons genoegen > Wandeling 1-6-2009

  Wandeling van de Duivenbond op 1 juni 2009


  Op 1 juni 2009 organiseerde de Duivenbond ´Ons Genoegen´, een wandeltocht op Essen-Hoek.
  Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de parochie was er ook een overzicht van de foto’s van de vereniging. Het was een mooie Pinkstermaandag en het goede weer lokte veel wandelaars naar het Jongensschooltje. De ongeveer 70 wandelaars konden genieten van de mooie landelijke omgeving. Ook verschillende voorbijgangers en sympathisanten konden genieten van het gezellige terras, waar lekker gedronken en gegeten kon worden.
  De Duivenbond is gevestigd in sportlokaal Hoek City en heeft ongeveer 30 leden. Er wordt gevlogen vanaf het 1ste weekend van april tot 21 september. De duivensport is een gezellige sport en de vereniging hangt goed aan elkaar. Het is eigenlijk een grote vriendenkring.
  Ondanks het bericht van het overlijden van Alois Raymackers (één van de oudste leden), was deze dag toch een succes. De aanwezigheidstombola rondde de gezellige namiddag af.
  In het kader van 150 jaar Parochie St. Pieter te Esssen-Hoek, zijn we iets meer te weten gekomen over de Duivenbond ´Ons Genoegen´, omdat ze met deze activiteit de mensen van Hoek uitnodigde om kennis te maken met hun vereniging, die gesticht is in 1948. Ze hopen er een paar leden meer bij te krijgen, de duiven sport is niet zo populair meer en ze zien hun leden aantal elk jaar dalen. Mocht u interesse hebben voor de duivensport, kunt u altijd contact op nemen met het Sportlokaal Hoek City of met Ludo Konings : Ludo_konings@msn.com

  Verslag en foto´s : Marleen Elst


  Pagina reeds : 4177 keer bezocht

  Gemaakt en gesponsord door Whoosh.be © 2023