Snelle links:
 • 150jaar.hoek.be

 • klj.hoek.be

 • lg.hoek.be (Landelijke gilde)

 • kvlv.hoek.be

 • lrv.hoek.be

 • bin.hoek.be


 • Beeld > Dorp op Stap > Concert in de kerk van Hoek
  Dorp op Stap
  20-3-2009 St Pieter Kerk en Gildenhuis


  Het programma van het Concert in Essen-Hoek, onderdeel van de sms wedstrijd ´Dorp op Stap´

  Vrijdag 20 maart om 20u in de Sint-Pieterkerk een ´Funiculi´ concert

  Programma

  Laat u betoveren door ons speciale concertprogramma! Top muzikanten laten u in één enkel concert proeven van verschillende stijlen klassieke muziek. Een aantal bekend klinkende werken staan naast enkele fijne ontdekkingen. Mis dit dus niet, verleg uw eigen horizonten en maak deze muzikale hoogdag mee onder uw eigen kerktoren!

  Spectra Ensemble (zie ook : www.spectraensemble.com)
  ‘Litanie van de waterman´ van de Vlaamse componist Karel Goeyvaerts

  Nikolaas Kende (zie ook : nikolaaskende.com)
  Ludwig van Beethovens ‘Mondschein sonate’ (Wie heeft er nog geen romantische avond beleefd met deze ‘hit’ van Beethoven op de achtergrond...)

  Katrien Baerts op piano begeleid door Nikolaas Kende (zie ook : http://www.katrienbaerts.com)
  Liefdesliederen van Schubert en aria´s van Puccini en Donizetti

  Het concert wordt aan elkaar gepraat door Marc Brillouet, presentator van het Radio 2 – programma "Funiculi Funicula"

  VOOR WIE? Voor IEDEREEN! Want het is op een boogscheut van je huis én GRATIS. We maken er een gezellige dorpssamenkomst van met klassieke muziek van de bovenste plank! Na het concert kan u genieten van een drink met Brusselse hapjes & de tentoonstelling Brussel stript verzorgd door Onthaal en Promotie Brussel en de Sint-Michielsriddersgilde!

  Meer weten..... Surf naar www.dorpopstap.be

  Zie ook de tekst die ook naar de Echo is gestuurd: Concert op Hoek.doc

  Kort verslagje : Door zo´n 260 mensen werd dit prachtige concert bij gewoond. Door de enorm goede akoestiek van de kerk kwam het echt tot z´n recht, en heeft iedereen er van genoten, uitgaande van de vele positieve reacties. Met in het begin ´nieuw´ werk van de Vlaamse componist Karel Goeyvaerts, wereld beroemd, maar in Hoek nog weinig bekend. Gevolgd door prachtig pianospel van Nikolaas Kende om daarna vergezeld te worden door de fantastische stem van Katrien Baerts, wat niemand onbewogen heeft kunnen laten. Kortom als je er niet bij was heb je heel wat gemist. Maar.... op 3 mei krijg je nog een kans, met ander werk maar in een prachtige ambiance in Brussel, met gratis vervoer en ontvangst en nog bijtijds terug ook. KOM ALLEMAAL, want ook de Hoek mag wel eens gezien worden in onze hoofdstad.

  En hier nog wat foto´s, helaas geen geluid..want dat was toch waar het hier eigenlijk om ging, en hoe....  Pagina reeds : 4036 keer bezocht

  Gemaakt en gesponsord door Whoosh.be © 2023