Snelle links:
 • 150jaar.hoek.be

 • klj.hoek.be

 • lg.hoek.be (Landelijke gilde)

 • kvlv.hoek.be

 • lrv.hoek.be

 • bin.hoek.be


 • Markt > Verenigingen > Landelijke Gilde > Bierproeven 2007
  LG Essen-Hoek
  Bierproeven in de IJshoeve 23-11-2007

  Dat het ooit zover heeft moeten komen, zullen velen gedacht hebben.. Hollanders die Vlamingen wat komen vertellen over bier, het lijkt dan ook de omgekeerde wereld. Toch mogen we van een erg geslaagde avond spreken, want de leden van het Roosendaalse Biergilde hebben ons uitstekend vermaakt.
  (Meer over het Roosendaalse biergilde staat te lezen op deze website.)
  De avond begon na een welkoms drankje en inleidend verhaal met het Tjechische bier ´Pilsner Urquell´ een pintje wat volgens velen de vergelijking met een goede jupiler niet kon winnen. Meer over dit bier op de (engels/duits/franse) site van de brouwer.
  Hierna mochten we uit het assortiment van brouwerij de Kluis de witte van Hoegaarden ontmoeten, een goed gekend fris bier van de inBev groep, waarover je meer hier kan lezen. Na deze frisse drinker was het tijd voor een donker abdijbier ´Tongerlo´ van de brouwerij van Haacht, en daarna kwam een heel smakelijk donker bier van brouwerij Verhaeghe uit Vichte, de Duchesse de Bourgogne. Een adelijk bier met volle smaak een aanrader voor de kerst zullen we maar zeggen.
  Na deze ´buitenlandse´ bieren (voor de ollanders toch) was het tijd voor een eigen brouwsel van het biergilde, ze hebben een eigen recept laten brouwen en bottelen bij een brouwerij in Kaatsheuvel en het resultaat mag er wezen, een blonde tripel met de naam Arnulfus, ze hebben er ook een eigen site voor gemaakt .
  Tot slot mochten we de Optimo Bruno van grimbergen proeven, een erg stevig donker bier, om deze proeverij mee te besluiten. Op de site van Grimbergen/Alken-Maes staat er iets meer over te lezen.
  Na nog een vrije keus uit het assortiment te hebben mogen smaken, werd wat later als gepland deze geslaagde avond afgesloten.


  < - Terug naar de LG Essen-Hoek hoofdpagina.  Pagina reeds : 3986 keer bezocht

  Gemaakt en gesponsord door Whoosh.be © 2022